top of page



Efe Tanay ilk olarak Rusya - Türkiye arasında 2015 yılında yaşanan uçak krizi sonrası her iki ülke medyasında birçok yazı yayınlamış ve her iki ülke televizyonlarında açıklamalarda bulunmuştur.


Daha çok uluslararası alanda yazılar yayınlamış olan Efe Tanay doktorasının bir bölümünü politika sosyolojisi üzerine yapmış, fakat bir süre sonra alanını değiştirmiştir. Doğu Avrupa, Ortadoğu ve ABD ilişkileri üzerine saygın medya kuruluşlarına birçok yazı yazmış ve açıklamada bulunmuştur.



ABD'de 2016 seçimlerine aylar kala, seçim yarışında demokratlar kendi adayını bile henüz belirlememişken, o dönemde kazanmasına imkan verilmeyen Donal Trump'ın kazanma ihtimalinin neden yüksek olduğunu açıklayarak yayınlamıştı Efe Tanay. İstisnasız her ankette oldukça geride görünen Trump'ın herkesi şaşırtacağını bütün argümanlarıyla yazdığı yazısını okumak için buraya tıklayın.


 

Karabağ sorununu ve bu bağlamda Türkiye ve Ermenistan arasındaki politik krizi, uluslararası bağlantılarını ele alarak yazdığı analiz yazısını okumak için buraya tıklayın.


 

ABD ve Çin arasında Obama döneminde kısa süreli yaşanan krizi hiç ele alınmamış bir açıdan incelediği ve Çin kaynaklarından yararlandığı ingilizce yazısını okumak için buraya tıklayın.


 

Sınır ihlali sonrası düşürülen Rus jeti ve ardından Türkiye ve Rusya arasında yaşanan krizde Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak birçok yazı yayınlamıştır Efe Tanay. Bu yazılarından bazıları Rus medyasında da yankı bulmuş, hatta haberlerde alıntı yapılmıştır. Bu konuda yayınlanan Rusça yazıyı okumak için buraya tıklayın.


 

Suriye krizi ile ilgili de birçok yazı yazan Efe Tanay, ayrıca Türkiye'de görsel ve yazılı medyaya açıklamalarda bulunmuştur. Açıklamalarından birinin alıntı yapıldığı 2016 yılına ait bir gazete makalesini okumak için buraya tıklayın.


 

Rusya - Türkiye ilişkilerini Rusya, İtalya ve Türkiye'deki televizyonlara söz konusu ülkelerin dillerinde birçok kez yorumlamıştır. Türkiye'deki bir haber kanalına canlı bağlantısını izlemek için buraya tıklayın.

bottom of page